Kamenjem na kuće u Vrbanji
03/06/2009 19:04 - Administrator
U posljednjih deset dana stanovništvu u mjesnoj
zajednici Vrbanja ugrožena je bezbjednost jer grupa
nepoznatih mladića, uglavnom vikendom, noću luta
po ovom naselju i baca kamenje na kuće. Mještanka
MZ Vrbanja Behija Muharemović kaže da joj je grupa
huligana razbila prozor oko 23 časa naveče.

Gledala sam TV-program kada sam čula lupu stakla. Mislila sam da je neko brzo vozio i udario u komšijino dvorište, tako da nisam ni izlazila iz kuće. Otišla sam da legnem i tek ujutro sam vidjela da nam je prozor razbijen i da je soba puna kamenja i stakla - kaže Muharemovićeva.

Ona naglašava da joj se nije ništa desilo zahvaljujući samo tome što nije otišla rano da legne u sobu u kojoj je prozor razbijen.

Muharemovićeva dodaje da je obavijestila policiju o svemu i da su oni došli isti dan i napravili zapisnik, poslije čega se nisu više javljali.

Priču Behije Muharemović o noćnom divljanju huligana potvrdio je njen komšija Mehmed Škorić, kome je kuća napadnuta u petak veče oko 23.30 časova.

Škorić kaže da su mu na krov kuće bacali kamenje koje je teško i po dva kilograma.

- Red i mir u posljednjih deset dana nam je na niskom nivou. Naveče više ne smijemo da izlazimo iz kuća zbog grupe mladića koji galame i bacaju kamenje - kaže Škorić i dodaje da se ovako nešto dešavalo i prije tri godine.

On naglašava da su događaji od prije tri godine nestali reagovanjem policije te da i sada policija mora da posveti više pažnje ovim slučajevima.

U Centru javne bezbjednosti Banja Luka kažu da su upoznati sa ovim slučajem, te da je u toku postupak utvrđenja identiteta lica koja su počinila ova krivična djela.

- Radnici policijske stanice Obilićevo pojačano obilaze naselje Vrbanja, posebno u večernjim časovima - kažu u CJB Banja Luka.

Nema povrijeđenih

Behija Muharemović nam je rekla da do sada nije bilo povrijeđenih lica zbog divljanja huligana.

- Nisam čula da je do sada bilo povrijeđenih, ali policija mora da reaguj što prije, inače će povrijeđenih biti - kaže Muharemovićeva.

(Glas Srpske)
Izvor vijesti: banjalukalive.com
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=228&title=Kamenjem-na-ku%26%23263%3Be-u-Vrbanji