Suspendiran stadion FK Borca
20/05/2009 12:33 - Administrator
Komitet za takmičenje N/FS BiH je nakon podrobnog
razmatranja predmeta žalbe i cjelokupnog spisa
shodno članu 62. Pravilnika o takmičenju službeno
saopštio da se zbog incidenata nakon utakmice
29. kola Premijer lige BiH Borac – Slavija 1:1
Gradski stadion u Banjoj Luci do okončanja
disciplinskog postupka suspenduje.


Suspenzija stupa na snagu 20. maja, dok je cjelokupni spis predmeta sa utakmice ustupljen Disciplinskoj komisiji, koja će utvrditi odgovornost FK Borac u vezi sa organizacijom utakmice I ponašanjem navijača.

Na zahtjev klubova finalista Kupa BiH Slavije I Slobode revanš utakmice koja je trebala da se odigra u Istočnom Sarajevu 27. pomjerena je za dan kasnije, 28. maja, sa početkom u 17 sati.

Komitet je usvojio I prijedlog da prvenstveno takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2009/2010. počne u subotu, 1. avgusta, o čemu će konačnu odluku donijeti Izvršni odbor N/FS BiH na narednoj sjednici.

Drugostepena komisija za licenciranje klubova izdala je licence za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2009/2010. klubovima koji nisu prošli na prvostepenoj komisiji. To su: FK Borac, NK Zvijezda, FK Leotar, FK Sloboda, NK Travnik I FK Modriča Maxima.

U nastavku sjednice razmatrane su žalbe FK Sarajevo, FK Borac I FK Sloboda na odluke prvostepene komisije za izdavanje licence za učešće u UEFA takmičenjima za sezonu 2009/10. Sjednica je prekinuta zbog zahtjeva za dostavljanje dodatne dokumentacije, te će biti nastavljena u ponedjeljak, 25. maja.
Izvor vijesti: sportin.ba
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=205&title=Suspendiran-stadion-FK-Borca