Docek Nove godine na trgu ispred Boske
17/12/2008 14:00 - halva
Image Banjalučane će za Novu godinu na Trgu Krajine zabavljati Maja Tatić, grupa "Sound Beat", Svjetlana Ceca Vidović u pratnji harmonikaša Slobodana Vidovića i grupa "Treća smjena", rekao je direktor KC Banski dvor Milorad Petrić.


"Odlučili smo se samo za domaće izvođače kako bi Banjalučanima i turistima ponudili nešto autentično. Vrijeme je da se počnemo sami podržavati i eksponirati. S obzirom da će u vrijeme praznika biti i veliki broj posjetilaca, red je da im ponudimo ono što imamo. Nije u redu da nekom posjetiocu iz Srbije ponudimo beogradsku grupu", rekao je Petrić na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Ove godine doček Međunarodne nove godine biće organizovan i ispred Banskog dvora na kojoj će Banjalučanje u najluđoj noći zabavljati domaći bendovi "Balkan ekspres", "Deep in joy", "Afrodizijak" i DJ Jovo.

Organizatori Grad Banjaluka i Banski dvor će i ove godine za najmlađe organizovati doček Dječije nove godine 31. decembra koji će trajati od 11 do 13 časova.

Mališane će već tradicionalno zabavljati Dječiji hor "Vrapčići", plesni studio "Siti džez", baletni studio "Alegro", Jovana Raljić, Sara Spasojević, Dunja Čađo, Aleksandra Bilanović, glumci Dječijeg pozorišta Republike Srpske...

Svečani program dočeka 2009. godine na Trgu Krajine počeće 31. decembra u 19 časova.

Grad je za doček Nove godine izdvojio oko 55.000 maraka.


http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=18&title=Docek-Nove-godine-na-trgu-ispred-Boske