PLANOVI Najava iz kompanije "Ryanair": U pripremi letovi za Banju Luku
10/04/2018 20:09 - Administrator
blusrcu.ba-PLANOVI Najava iz kompanije "Ryanair"  U pripremi letovi za Banju LukuNajveća evropska niskobudžetna aviokompanija "Ryanair" najavljuje da bi mogla otvoriti letove do i iz Banje Luke. 

Kako je saopćeno, dvije linije iz ovog grada mogle bi biti otvorene već u zimskoj sezoni 2018./2019. godina. Detalje letova iz "Ryanaira" ne saopćavaju, s obzirom na to da svi detalji nisu još dogovoreni.


 



 

Ističe se da ova kompanija ima interes i za otvaranje linija iz Tuzle i Mostara. Letovima iz Banje Luke, "Ryanair" bi ušao na tržište BiH, četvrte države s ovog regiona, nakon Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

Banjalučki aerodrom je u velikim problemima. Dok sarajevski i tuzlanski aerodromi bilježe skoro dva miliona putnika, iz drugog po veličini grada u BiH u prva tri mjeseca ove godine poletjelo je tek 1.920 putnika, što je za skoro 20 posto manje nego za isti period prošle godine.

"Ryanair" je prije 12 godina pokušao otvoriti linije iz Banje Luke, ali su pregovori propali i kompanija je za to okrivila lokalne vlasti. Iz Banje Luke pet puta sedmično leti avion za Beograd, a za ljetnu sezonu najavljeni su čarter-letovi za Antaliju i Tivat.

Autor: S. N.
Izvor vijesti: Dnevni Avaz

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1711&title=PLANOVI-Najava-iz-kompanije-Ryanair--U-pripremi-letovi-za-Banju-Luku