Vladika Jefrem služio večernju službu i osveštao badnjak
07/01/2017 08:34 - Administrator
blusrcu.ba-Vladika Jefrem služio večernju službu i osveštao badnjak  NJegovo preosveštenstvo vladika banjalučki Jefrem služio je u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci večernju službu i osveštao badnjak, a ovom obilježavanju Badnje večeri prisustvovali su i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.








 
Obraćajući se okupljenim vjernicima, vladika je rekao da je ova večernja služba uvod u božićno praznovanje. "Šest nedjelja smo postili i pripremali se za Badnji dan, čistili svoj dom, ali i dom duše svoje, srce svoje, um i cijelo biće svoje od svega što čovjeka čini grešnim", dodao je vladika. Vladika Jefrem je istakao da se na taj način dočekuje najveći gost kojeg je zemlja ikad dočekala - Isus Hrist, koji je došao da spasi čovjeka izgnanog iz raja. Nakon večernjeg bogosluženja, u porti crkve Svete Trojice obavljeno je nalaganje badnjaka. Vladika Jefrem služiće u ponoć u hramu Hrista Spasitelja Svetu arhijerejsku liturgiju povodom najradosnijeg hrišÄ‡anskog praznika Božića.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Srbima koji slave Hristovo roÄ‘enje - Božić želi da u ovoj godini, kao i svih prethodnih i budućih ostanu okupljeni oko srpskih vrijednosti, oko onoga što čini srpski nacionalni identitet - pismo, jezik, vjera i krsna slava. Dodik, koji je sa unučićima prisustvovao večerašnjem bogosluženju, rekao je novinarima da svim ljudima u Republici Srpskoj, bez obzira na vjeru i naciju, želi sve najbolje. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je novinarima nakon večerašnjeg bogosluženja da je Božić praznik mira, ljubavi i porodice. "U tom duhu, svim graÄ‘anima Republike Srpske želim da provedu božićne praznike u miru, ljubavi, unutar porodice, jer porodica je ono što nas sve čuva i što nam uvijek na kraju ostane najčvršÄ‡e i najduže uz nas", poručio je Ivanić.


Izvor vijesti: nezavisne.com
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1656&title=Vladika-Jefrem-slu%C3%85%C2%BEio-ve%C3%84%C2%8Dernju-slu%C3%85%C2%BEbu-i-osve%C5%A1tao-badnjak-