”MERHAMET” ZAHVALJUJE PUTEVI DOBROTE (akcija traje do 01.12.2016. god.)
12/10/2016 19:11 - Administrator
Brojna udruženja Banjalučna u Švedskoj, i njihov savez. uvijek misle i na svoj grad, i njegove žitelje, i organizuju različite akcije prikupljanja pomoći. S tim u vezi riječi zahvalnosti im je, u ime Merhameta regije Banjaluka, uputio direktor ove dobrotvorne oranizacije Admir ÄŒAVKA.








 



TEKST VIDIO OVDJE:



U ime Mdd ”Merhamet” regije Banjaluka  želim da se zahvalim Humanitarnoj sekciji Saveza Banjalučana u Švedskoj koja je organizovala akciju pomoći kuhinji MDD ”Merhmet” Banjaluka i zajedno  sa Savezom Banjalučana u Švedskoj, "PlivitTrade-om” familije Golalić, ”Merhametom” MDD Švedske i sekcijama i organizacijama unutar Saveza Banjalučana u Švedskoj, Udruženjem Banjaluka Göteborg, Sekcija Banjalučana Växjö, Banjalučkom sekcijom Norrköping, "Plivit trade-om” AB Västervik, Udruženjem Banjalučana Örebro Sverige,  Udruženjem Banjalučana Malmö, Sekcijom Banjalučana Nyköpig, BH asocijacijom mladih "Banjaluka u srcu" Alvesta, prikupili 21 400 SEK ili 4 469 BAM za pomoć kuhinji "Merhamta" Banjaluka. Sva sredsta su direktno uplaćena na račun firme "Klass Sarajevo", koji su nam takoÄ‘er izašli u susret te donirali blizu 1000 KM i kupljene namirnice dostavili u ”Merhametovu” kuhinju u Banjaluci. Želim takoÄ‘er naglasiti da će ova akcija postati stalna, te će navedena udruženja nastaviti saradnju sa "Merhametom" u cilju obezbjeÄ‘ivanja sredstava za  ”Merhametovu” kuhinju. Ova akcija je  u toku, i trajaće do sredine decembra 2016. 


 

Ostvareni su kontakti i sa udruženjima Banjalučana u Danskoj, Norveškoj  i Americi, koji će se priključiti ovoj akciji. Podršku ovoj humanitarnoj misiji pružit će će Islamska zajednica Danske, u saradnji sa ostalim organizacijama u Skandinaviji. 

MDD „Merhamet“ Banjaluka je osnovan početkom 1992. godine i od tada neprekidno radi. Nemjerljiv je doprinos ”Merhameta” u toku ratnih grozota u našem gradu, da pomogne našim ljudima da prežive. ”Merhamet” je u tom periodu distribuirao hiljade tona hrane pokušavajući da pomogne svima onima kojima je takva vrsta pomoći bila potrebna. Više od 24.000 Banjalučana bilo je na spiskovima onih koji su primali pomoć ”Merhameta” tokom rata. Radeći u tako teškim vremenima, ”Merhamet” je ostao i opstao zahvaljujući upornosti i hrabrosti svojih aktivista. I nakon rata ”Merhamet” je nastavio da djeluje nastojeći da pomogne onima koji su ostali u svome gradu i povratnicima.

  Još uvijek je u našoj Banja Luci dosta socijalno ugroženih, nezbrinutih , starih , bolesnih , nepokretnih i gladnih, kojima je potrebna pomoć ”Merhameta” i dobrih, humanih ljudi, da bi preživjeli i živjeli životom dostojnim čovjeka. ”Merhamet” ima javnu kuhinju u kojoj trenutno po jedan topli obrok dobija 170 korisnika , a potrebe su veće. Za 50 korisnika koji ne mogu dolaziti u ”Merhamet” ručak se dostavlja kućama.

  ”Merhamet” ima i ambulantu sa patronažnom službom koja obilazi stare, iznemogle i nepokretne. Svi pregledi, mjerenja i lijekovi su besplatni. Kroz ambulantu proÄ‘e oko 2.000 pacijenata godišnje. 

Još jednom se zahvaljujemo svima koji su dio ovoga uspješnoga projekta.


 

U prilog su plačene fakture u klassu sa fiskalnim računima kao i slike same robe.








 

 

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1649&title=%E2%80%9DMERHAMET%E2%80%9D-ZAHVALJUJE-PUTEVI-DOBROTE-akcija-traje-do-01-12-2016--god-