VIDEO: Pred otvorenje Ferhadije: Intervju sa Muhedin ef. Spahićem
30/04/2016 08:31 - Administrator
blusrcu.ba-VIDEO:Pred otvorenje Ferhadije: Intervju sa Muhedin ef. SpahićemGraÄ‘ena kamen po kamen Ferhadija se uspravila  i ponovo krasi Banjaluku. Za svečano otvorenje, sedmog maja, sve je spremno. Očekuje se veliki broj vjernika i zvaničnika, a preporuka medžlisa IZ Banjaluka je da se svi koji žele doći jave svojim nadležnim medžlisima kako bi dolasci bili organizovani. Za Banjalučane, čiji je život obilježilo rušenje Ferhadije, dani do njenog ponovnog otvorenja su dugi.






 
VIDEO:

Kako se Ferhadija gradila, zašto je obnova trajala dugo, kakav protokol je predviÄ‘en prilikom otvaranja – neka su od pitanja na koja odgovara Muhedin ef. Spahić, glavni imam MIZ Banjaluka.

Saznat ćete i da li se Bošnjaci u Banjaluci danas osjećaju kao svoji na svome, da li se pored džamija obnavljaju i džemati, čut ćete i ko su bili najveći donatori, te ko će tog dana svečano otvoriti džamiju.

Izvor vijesti: bir.ba
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1613&title=VIDEO-Pred-otvorenje-Ferhadije-Intervju-sa-Muhedin-ef--Spahi%C3%84%E2%80%A1em