Kardinal Puljić na božićnoj misi: Ljudska bol danas se očituje u birokratiji
25/12/2015 15:48 - Administrator
blusrcu.ba-Kardinal Puljić na božićnoj misi: Ljudska bol danas se očituje u birokratijiU sarajevskoj katedrali Srca Isusova danas je održana božićna misa koju je vodio nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić. U obraćanju brojnim vjernicima Puljić je podsjetio na značaj i snagu opraštanja koje je božansko djelo. 
U obraćanju brojnim vjernicima Puljić je podsjetio na značaj i snagu opraštanja koje je božansko djelo.

"Bog na razne načine komunicira s ljudima, putem proroka je slao svoju objavu. A onda je svoju riječ utjelovio u Isusu na Božićnu noć. Ta riječ je progovorila pravu objavu kroz ljudsko lice. Isus je došao kao svjetlo da prosvijetli čovječanstvo", kazao je Puljić

On je podsjetio na ljudsku bol koja se danas očituje u birokratiji gdje čovjek doživljava poniženje, kao što je Isus došao meÄ‘u svoje, a oni ga ne primiše.

TakoÄ‘er, napomenuo je prisutne na deklarativne kršÄ‡ane koji čine djela protiv Boga.

"Boga treba staviti na prvo mjesto. U današnjem mentalitetu užitka i sebičnosti ne možemo prepoznati Isusovu svjetlost. Zato dolazak Kristov čovjek treba uzeti dostojnim svoga života", zaključio je Puljić.

On je dodao da slaviti Božić znači obnoviti svoju vjeru kako bi ljudi prepoznali Isusa kao svoje spasenje.

"Nema radosti bez ljubavi, a ljubavi nema bez žrtve", poručio je nadbiskup vrhbosanski.

Izvor vijesti: klix.ba
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1587&title=Kardinal-Pulji%C3%84%E2%80%A1-na-bo%C3%85%C2%BEi%C3%84%E2%80%A1noj-misi-Ljudska-bol-danas-se-o%C3%84%C2%8Dituje-u-birokratiji