VIDEO: Gostovanje predsjednika RO "Merhamet" Banjaluka Admir Čavka u popularnoj emisiji NTV Hayat TV, Ispuni mi želju.
21/09/2015 17:22 - Administrator
blusrcu.ba-VIDEO: Gostovanje predsjednika RO "Merhamet" Banjaluka Admir ÄŒavka u popularnoj emisiji NTV Hayat TV, Ispuni mi želju. Gostovanje predsjednika RO "Merhamet" Banjaluka Admir ÄŒavka u popularnoj emisiji NTV Hayat TV, Ispuni mi želju. Još jednom Mdd Merhamet Banja Luka se zahvajuje udruženjima iz švedskoga grada Geteborg, Islamska Zajednica Bošnjaka u Geteborgu " "GraÄ‘ani Geteborga i okoline " Integrium- Savez BH udruženja u Švedskojj- Stranka Dijaspore "Merhamet Švedske" koji su za 15.000 SKK (švedski kruna) pomogli rad javne kuhinje "Merhameta". Svakodnevno Mdd Merhamet Banja Luka priperma hranu za 180 korisnika, a kojima je u većini slučajeva ovo i jedini obrok.





VIDEO OVDJE:


TakoÄ‘er se vrši dostava hrane korisnicima koji nisu u mogućnosti da sami doÄ‘u po hranu. U jako teškim uslovima "Merhamtova Kuhinja" se uspjeva da održi, želimo naglasiti da svakodnevno imamo slučajeve socijalne potrebe da nam se javljaju ljudi koji traže pomoć a jedan od naših prioriteta je i dodatna podjela prehrambenih paketa što je neminovno. Mi nikoga, iako nekad i nemamo dovoljno, ne možemo vratiti sa ovih vrata.

Izvor vijesti:
Mdd Merhamet Banja Luka
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1574&title=VIDEO-Gostovanje-predsjednika-RO-Merhamet-Banjaluka-Admir-%C3%84%C5%92avka-u-popularnoj-emisiji-NTV-Hayat-TV-Ispuni-mi-%C3%85%C2%BEelju--