Banjalučani Aljoša Janković i Lazar Mutić osvojili istorijsko zlato za Bosnu i Hercegovinu
18/08/2015 12:05 - Administrator
blusrcu.ba-Banjalučani Aljoša Janković i Lazar Mutić osvojili istorijsko zlato za Bosnu i HercegovinuU najvećem uspjehu BH košarke u istoriji učestvovala su i dva mladića iz Banjaluke. Riječ je o Aljoši Jankoviću i Lazaru Mutiću.









Aljoša Janković je roÄ‘en 8. februara 1999. godine, a nastupa za KK Partizan iz Banjaluke. Visok je tačno dva metra i igra na poziciji beka šutera, Vrlo interesantna stvar je da je Aljoša košarku počeo trenirati prije dvije godine, a sada je šampion Evrope. On je na ovom prvenstvu igrao 16 minuta u prosjeku i za to vrijeme na parketu je postizao nešto više od tri poena, pet skokova i dvije asistencije.

Lazar Mutić je mjesec dana stariji od Aljoše, a nastupa za Real Madrid. Mjesec dana mlaÄ‘i, ali jedan centimetar niži igra na pozicji niskog krila ili po potrebi krilnog centra. U Kaunasu je pokazao da je specijalista za odbranu, sa svojim snažnim tijelom i dugim rukama je odlično zatvaro sve rupe u odbrani, ali uglavnom čuvao najbolje protivničke igrače. Za 20 minuta na terenu je ubacivao četiri poena i uz to dodavao šest skokova.

10

Lazar je karijeru započeo u banjalučkom KK Basket iz kojeg je prije dvije godine otišao u Madrid. Prošle sezone sa Realom je osvojio kadetsko prvenstvo Španije, a Janković je postao kadetski prvak Republike Srpske sa svojim klubom.

BB portal

Izvor istaknute fotografije: basket.ba

Izvor fotografija: basket.ba

Izvor vijesti: http://bbportal.info

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1566&title=Banjalu%C3%84%C2%8Dani-Aljo%C5%A1a-Jankovi%C3%84%E2%80%A1-i-Lazar-Muti%C3%84%E2%80%A1-osvojili-istorijsko-zlato-za-Bosnu-i-Hercegovinu