FOTO: KOZARAČKO PRETKOLO: Policija privodila aktiviste zbog partizanskih pjesama, majice s Mladićem, Karadžićem i Dražom im nisu smetale!
07/07/2015 08:48 - Administrator

blusrcu.ba-KOZARAÄŒKO PRETKOLO: Policija privodila aktiviste zbog partizanskih pjesama, majice s Mladićem, Karadžićem i Dražom im nisu smetale!"Indikativno je što organizatorima smeta pjevanje partizanskih pjesama ali im ne smeta otvoreno promovisanje četničkog pokreta čiji su pripadnici učestovali u držanju obruča oko Kozare", kažu iz Centra za mlade 'Kvart'












FOTO:

Više osoba u nedjelju je pod policijskom pratnjom udaljeno sa ceremonije obilježavanja 73. godišnjice Bitke na Kozari jer su pjevali partizanske pjesme, dok su se istovremeno na istom mjestu nesmetano prodavale majice i suveniri sa likovima četničkog vojvode iz Drugog svjetskog rata Draže Mihailovića čije su se jedinice borile na strani neprijatelja, kao i Radovana Karadžića i RatkaMladića kojima se pred Haaškim tribunalom sudi za najteže ratne zločine i genocid!

 

"Indikativno je što organizatorima smeta pjevanje partizanskih pjesama ali im ne smeta otvoreno promovisanje četničkog pokreta čiji su pripadnici učestovali u držanju obruča oko Kozare sa nacistima, borili se sa partizanima i ubili Mladena Stojanovića. Još je indikativnije što licemjernim predstavnicima SUBNOR RS-a i SUBNOR Prijedora smeta bijela traka na spomeniku Mladenu ali protiv pojava sa fotografija se ne izjašnjavaju. Gnusno i odvratno su preblage riječi da se opiše ovo!", poručuju iz Centra za mlade 'Kvart' koji su nam ustupili fotografije koje možete vidjeti u foto-galeriji.

Izvor vijesti: slobodna-bosna.ba

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1530&title=FOTO-KOZARA%C3%84%C5%92KO-PRETKOLO-Policija-privodila-aktiviste-zbog-partizanskih-pjesama-majice-s-Mladi%C3%84%E2%80%A1em-Karad%C3%85%C2%BEi%C3%84%E2%80%A1em-i-Dra%C3%85%C2%BEom-im-nisu-smetale