VIDEO: Izvještaj iz Banja Luke Rešad Salihović 2014-10-28 "U Banjaluci na Novu Hidžretsku godinu napadnuta Gazanferija džamija"
29/10/2014 15:18 - Administrator
blusrcu.ba-VIDEO: Izvještaj iz Banja Luke Rešad Salihović 2014-10-28 "U Banjaluci na Novu Hidžretsku godinu napadnuta Gazanferija džamija"Rušilački  pohod na vjerske objekte ustvari je samo nastavak planiranog etničkog čišÄ‡-    ćenja koje traje više od dvadeset godina, u potpunosti je demantiralo tvrdnje predsjednika RS-a,''kako je ovaj entitet ugodno i sigurno mjesto za življenje svih graÄ‘ana''.









VIDEO:

A koliko je sigurno govori podatak da je u vrijeme predizborne kampanje napadnuta zgrada Medžlisa Islamske Zajednice u Banjaluci, a danas džamija Gazanferija koja se nalazi uz sami ured   banjalučkog muftijstva. Tom prilikom ovdašnje''demokrate'' su Bošnjacima na zidovima džamije ostavili ispisane ''čestitke'' za Novu Hidž. godinu, ocilo sa četiri krsta a na ogradi ''kolji balije'',te kako klanje od sedam hiljada Bošnjaka još nije završeno.I svi su se ti van-dalski napadi dešavali pred očima jednopatrijske Bajine policije, koja navodno ''čuva'' Fe-rhadiju džamiju i muftiju banjalučkog od neželjenih pogleda graÄ‘ana ali ne i od napadača i batinaša.Radi podsjećanja treba napomenuti da je za vrijeme vladavine aktuelne vlasti u više navrata porušena ograda oko Ferhadije džamije koju policija čuva 24 sata.Da je obo-rena cijela ograda Arnaudije džamije, dok je džamija i ograda Seferbegove džamije napa-dnuta skoro pedeset puta. Na ogradu ove džamije rušitelji su razapeli mačku a unutar og-rade pred ulaznim vratima džamije čak su i nuždu izvršili. Prozori Taline džamije u Pob-rÄ‘u stalna su meta napadača, dok je rušenje nišana i starih mezarluka svakodnevna poja-va. Ne treba griješiti dušu da je na svaki poziv policija izašla na lice mjesta, obavila svoj dio posla, sačinila zabilješku o napadima i na tome se uglavnom završilo, tako da bi za svoj ''dobro''obavljen posao mogla nedvojbeno dobiti još jedno ministarstvo, statističkog zavoda pri MUP-u RS-a. Doda li se tome njena sramna uloga u nikada rasvijetljenim ub-istvima Vukelića i Đurovića, premlaćivanje porodice Vulić, privoÄ‘enja po nalogu polit-ike, čelnici te institucije su najzaslužniji, što zločini nikada nisu rasvijetljeni, naprotiv na taj način zločinci su stimulisani. O tome govore i brojni napadi na neistomišljenike u pr-edizbornoj kampanji, koji u policiji nisu zaprimljeni, što je prouzročilo neviÄ‘ene nepravi-lnosti na izborima. Uzme li se u obzir da su policija i tužilaštvo pod ogromnim pritiskom Baje izvršavali nareÄ‘enja kako im je zapovjeÄ‘eno, bošnjački političari u državnom parla-mentu nisu to dužni, osim ako ih Baja nije''zadužio''da ispunjavaju njegove muzičke želje. No nesporno je da oni sa njim sklapaju dogovore, u kojima ni riječi nema o izmještanju crkve iz avlije Fate Orlović, niti da se zaustavi otimanje bošnjačke imovine na kojoj Ba-ja sa Kusturicom gradi Andrić grad, kao što se ne spominje zašto ništa nisu učinili da za-ustave gradnju crkve u memorijalnom centru u Potočari, a ne da sliježu ramenima kako to nisu mogli spriječiti. Tačnije, mogli su ali nisu, ali su zato najavili mogućnost sklapanja dogovora sa crnim Ä‘avolom nakon izbora, koji je sve gore navedeno prouzročio i uz to bošnjačkoj djeci zabranio izučavanje nastave na svom jeziku.

I na kraju, mada znamo šta su nam do sada takvi kao Baja činili, na žalost ne znamo šta nam čine naše Baje koje su od naroda na prevaru dobili glasove.

 

 

zvor vijesti: bosnian.sahartv.ir
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1456&title=VIDEO-Izvje%C5%A1taj-iz-Banja-Luke-Re%C5%A1ad-Salihovi%C3%84%E2%80%A1-2014-10-28-U-Banjaluci-na-Novu-Hid%C3%85%C2%BEretsku-godinu-napadnuta-Gazanferija-d%C3%85%C2%BEamija