Jutros napadnuta zgrada Medžlisa islamske zajednice u Banja Luci… Pogledajte šta se dogodilo…
30/09/2014 10:51 - Administrator
blusrcu.ba-Jutros napadnuta zgrada Medžlisa islamske zajednice u Banja Luci… Pogledajte šta se dogodilo… Nakon što je polupao stakla na vratima, napadač se predao policiji. Iz Medžlisa islamske zajednice Banja Luka kažu kako je isti muškarac i ranije dolazio i prijetio da će "donijeti pušku i sve pobiti".
Sekretar Medžlisa islamske zajednice Banja Luka Kasim Mujičić potvrdio je za Anadolu Agency da je jedna osoba jutros oko osam sati ušla u prostorije Medžlisa IZ-a Banja Luka i drvenom palicom polupala stakla na vratima.








„Incident se desio neposredno nakon što smo stigli i Medžlis i ušli u kacelarije. ÄŒuli smo strašnu lupu i veoma smo se prepali. Jedan od naših uposlenika prepoznao je napadača. Riječ je o muškarcu koji je i prije nekoliko dana dolazio i prijetio da će donijeti pušku i sve nas pobiti“, kazao je Mujičić.

Dodao je da je odmah pozvao policiju, koja je vrlo brzo došla na lice mjesta. Mujičić je potvrdio da je u toku obavljanje policijskog uviÄ‘aja.

„Napadač čak nije ni pobjegao, nego je ostao na parkingu ispred Medžlisa i predao se policiji. Sumnjamo da je riječ o psihički bolesnoj osobi“, dodao je Mujičić.

Iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka potvrdili su da su obaviješteni o napadu na sjedište Islamske zajednice u Banjoj Luci te da su njihove ekipe na licu mjesta gdje je u toku uviÄ‘aj, pa će javnosti naknado biti saopšteno više detalja o ovom dogaÄ‘aju.

Izvor vijesti: CIK.ba/AA
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1443&title=Jutros-napadnuta-zgrada-Med%C3%85%C2%BElisa-islamske-zajednice-u-Banja-Luci%E2%80%A6-Pogledajte-%C5%A1ta-se-dogodilo%E2%80%A6-