Veliki doprinos Banjalučanina Ferida Lukačevića za suradnju između dva grada Landskrone i Donjeg Vakufa
13/04/2014 20:29 - Administrator
blusrcu.ba-Veliki doprinos Banjalučanina Ferida Lukačevića za suradnja između dva grada Landskrone i Donjeg VakufaS ciljem uspostave partnerskih odnosa u oblasti privrede, sporta i kulture delegacija grada Landskrone na čelu sa gradonačelnikom Lennartom Sodebergom, te pomoćnicima Tomom Sorenssonom i Ulfom Bergstromom stigla je u trodnevnu posjetu Općini Donji Vakuf.






Prvi zvanični sastanak održan je danas u prostorijama Općine Donji Vakuf, a goste je dočekao načelnik općine Huso Sućić zajedno sa svojim pomoćnicima Hodžić Sadikom, Hašiš Hamidom i Habib Adisom.



Tom prilikom načelnik općine D.Vakuf je zaželio je dobrodošlicu gostima u prijateljski Donji Vakuf, i tim povodom  istakao je da se nada da će ove dvije lokalne samouprave ojačati svoje partnerske odnose, te ih u budućnosti i proširiti.



Gradonačelnik grada Landskorne Lennart Sodeberg kazao je da se zahvaljuje domaćinima na jako lijepom gostoprimstvu, a tim povodom načelniku općine Donji Vakuf uručio je dva poklona „zastavu Landskrone“ i te vrijednu sliku poznatog slikara iz Landskrone.

„Kroz rad gradonačelnika u Landskroni obišao sam mnogo gradova uručio mnogo poklona, al ovdje, danas u Donjem Vakufu  po prvi put načelniku Općine Donji Vakuf uručujem jedan poseban poklon, a to je zastava grada Landskrone, te samim tim ovaj  zvanični sastanak dobija više na značaju“-riječi su Gradonačelnika Landskrone Lennarta Sodeberga.

Suradnja između ova dva grada postoji postoji već duži niz godina, a svemu tome u velikoj mjeri doprinio je i Ferid Lukačević porijekom iz Banjaluke, trenutno nastanjen u Landskroni, koji prema Donjem Vakufu gaji posebne simpatije.

Trodnevna posjeta planirana je do subote, a delegacija Landskrone posjetit će mnoge sportske kolektive , privredne objekte, te ostale značajne institucije.

Izvor vijesti; Dnevni Avaz

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1381&title=Veliki-doprinos-Banjalu%C3%84%C2%8Danina-Ferida-Luka%C3%84%C2%8Devi%C3%84%E2%80%A1a-za-suradnju-izme%C3%84%E2%80%98u-dva-grada-Landskrone-i-Donjeg-Vakufa