Reprezentativci BiH izgubila protiv Egipta
06/03/2014 13:02 - Administrator
blusrcu.ba-Reprezentativci BiH izgubila protiv EgiptaINNSBRUCK – Fudbalska reprezentacija Egipta zasluženo je večeras na stadionu “Tivoli” u austrijskom Innsbrucku rezultatom 2:0 pobijedila selekciju Bosne i Hercegovine u prijateljskom susretu, javio je reporter Anadolu Agency (AA).









U prvom poluvremenu Egipćani su bili bolji, ipak prvo uzbuÄ‘enje desilo se pred njihovim golom kada je u petom minutu Haris Medunjanin srušen u kaznenom prostoru, ali sudija Markus Hameter nije pokazao na bijelu tačku te su negodovali igrači, stručni stab ali i 14 hiljada vatrenih navijača Zmajeva.
 
Nakon toga Egipćani su preuzeli inicijativu te tri puta prijetili preko Ahmeda Fathyja koji je šutirao u 14., 17. i 21 minuti ali je sreća bila na strani Asmira Begovića.
 
Posljednji period prvog dijela igre pripao je učesniku ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Brazilu, Bosni i Hercegovini.
 
U 30. minuti Senad Lulić je šutirao preko gola, a isti igrač je sedam minuta kasnije nakon odlične akcije bh. tima iz izgledne pozicije šutirao ponovo, no golman Aly Ghazal brani. Na odmor se otišlo bez postignutih golova.
 
Ako su u prvom poluvremenu igrali loše onda su bh. reprezentativci drugo poluvrijeme odigrali očajno.
 
U 52. minuti zasluženo do prednosti dolazi Egipat. Mohammed Salah igrač Chelsea, proigrao je Gheda koji je istrčao pred Begovića i plasirao loptu u donji lijevi ugao nemoćnog bh. čuvara mreže.
 
12 minuta kasnije najbolji igrač utakmice Salah koristi novu indolentnost odbrane BiH. Lopta se odbija do njega i pored “zaspale “ odbrane BiH izlazi “oči u oči” pred Begovića i šalje loptu u mrežu za 2:0.
 
BiH je mogla doživjeti debakl u 76. minuti kada je Salah pretrčao vise od pola terenaa oslobodivši se tri igrača BiH, li ga je u psljednji čas sustigao Ognjen Vranješ te je ostalo 2:0.
 
Večeras loša BiH poraz je mogla ublažiti u 82. minuti. Izet Hajrović izveo je korner, najviši u skoku bio je Emir Spahić no lopta je otišla iznad prečke gola crvenih.
 
-          Oproštaj Samira Muratovića

 
Iako se fudbalom aktivno ne bavi već deset godina, bivši reprezentativac BiH Samir Muratović odigrao je posljednji meč u dresu bh. tima. U 10. minuti zamijenio ga je Tino- Sven Sušić, debitant u nacionalnom dresu. Muratović je  Ispraćen ovacijama  a bila je ovo njegova 24. utakmica u dresu BiH.
 
-          14.281 navijač na stadionu “Tivoli”
 
Precizni Austrijanci izračunali su da je na stadionu “Tivoli”  u Innsbrucku utakmicu posmatrao 14.281 gledalac, od čega više od 13.500 navijača BiH iz svih dijelova Evrope.
 
-          “Hasib, Almir i Vildan zauvijek sa nama”
 

Na početku utakmice navijačka grupa “Ljuti Krajišnici” istakla je transparent “Hasib, Almir Vildan zauvijek sa nama” sjetivši se tako svojih prijatelja poginulih u Lomži u Poljskoj, nakon utakmice u Kaunasu u kojoj je BiH zabilježila historijski uspjeh ostvarivši pobjedom nad Litvanijom prvi plasm an na SP.

 

(AA)
Izvor vijesti: vijesti.ba

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1357&title=Reprezentativci-BiH-izgubila-protiv-Egipta