VIDEO: Zabranjeni film o Kusturici, Dodiku, Andrićgradu i njegovoj izgradnji
25/02/2014 19:00 - Administrator
blusrcu.ba-VIDEO/ Zabranjeni film o Kusturici, Dodiku, Andrićgradu i njegovoj izgradnjiFilm otkriva koliko je novca iz brojnih institucija Republike Srpske preusmjereno u izgradnju Kamengrada, potom ko je sve, osim entitetskih institucija, finansirao gradnju Andrićgrada, a koliko je novca uložio idejni tvorac i vođa projekta Emir Kusturica.








Istraživanje TV Žurnala je dokumentarni film „Na Drini Kusturica“, u kojem se istražuju kriminalne radnje oko izgradnje Andrićgrada u Višegradu.

Film govori i o političkim sukobljavanjima koja je izazvala gradnja Andrićgrada, nametanju ćutanja o njemu, kao i o tome zašto su se i kako dešavale promjene u projektu tokom njegove realizacije.

Ekipa TV Žurnala kontaktirala je sve zainteresovane strane, kao i samog Emira Kusturicu kako bi što objektivnije pred očima javnosti raspleli brojne kontroverze oko izgradnje Andrićgrada.
Film je završen prije nekoliko mjeseci i u tom periodu prikazan je najodgovornijim ljudima brojnih televizijskih kuća u BiH. Ocijenili su ga najvišim ocjenama, ali, uprkos tome, nijedna TV kuća u BiH ga nije htjela prikazati.

Tv Žurnal

Izvor vijesti: diwan-magazine.com


http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1354&title=VIDEO-Zabranjeni-film-o-Kusturici-Dodiku-Andri%C3%84%E2%80%A1gradu-i-njegovoj-izgradnji