Uskoro rušenje Palasa
19/03/2009 13:32 - BanjaLukauSrcu
Pripreme za rušenje nedovršenog dijela hotela "Palas"
nalaze se u završnoj fazi i radovi bi trebalo da počnu
najkasnije do 1. maja, najavio je Novak Petraš,
načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove
Administrativne službe Grada.

Ušlo se u završnu fazu priprema za rušenje. Sada je u toku rješavanje imovinsko-pravnih odnosa što se tiče formiranja parcele za novi objekat, koji će biti dograđen. Urađeni su urbanističko-tehnički uslovi i Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju donijelo je u oktobru 2008. godine rješenje kojim se daje urbanistička saglasnost investitoru hotela "Palas" za rušenje postojećeg dograđenog dijela hotela i daje rješenje za dogradnju novog, hotelsko-poslovne namjene, koji će sadržavati podrum, prizemlje, devet spratova, podzemnu garažu i nadzemni parking - rekao je Petraš.

On kaže da je u toku izrada projekta, a kada to sve bude završeno biće podnesen zahtjev za građevinsku dozvolu i Banja Luka će imati veliki hotelski kompleks u centru.

Kompanija "Cepter" je većinski vlasnik ovog objekta i ona je uradila idejno-arhitektonsko rješenje hotelsko-poslovnog centra "Palas".

Površina objekta iznosiće 27.500 kvadratnih metara, a ukupna investicija iznosiće 40 miliona evra.

Direktorka hotela "Palas", Zorica Mećava, rekla je "Fokusu" da se radi o velikoj investiciji i da je plan da se radovi završe u dvije faze, najkasnije za tri godine.

- Riječ je o zaista velikom projektu i za to treba vremena. Ali, na kraju ćemo dobiti najmoderniji hotelsko-poslovni centar na ovim prostorima, koji će imati od 170 ležaja do 200, uz već 69 postojećih u starom dijelu hotela - rekla je Zorica Mećava. 

Slika Hotel "Palas" sagrađen je za vrijeme mandata prvog bana Vrbaske banovine, Svetislava - Tise Milosavljevića. Nalazi se na glavnom gradskom trgu i zaštićen je kao spomenik graditeljskog nasljeđa prve kategorije.

Hotel raspolaže sa 69 soba, 18 dvokrevetnih i 49 jednokrevetnih. Na raspolaganju gostima nalazi se jedan luksuzni apartman i dva poluapartmana. U okviru hotela su ljetne bašte, restoran, poslastičarnica, picerija, frizerski salon, noćni bar i drugi ugostiteljski i zabavni sadržaji, koji će biti prošireni i obogaćeni nadogradnjom.

(Fokus)
Izvor vijesti: banjalukalive.com
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=135&title=Uskoro-ru%C5%A1enje-Palasa