PREPLAŠENI DODIK ZVUÄŒI KAO POKVARENA PLOÄŒA: Moram spriječiti da se haos iz Federacije prelije u RS, jer cilj je da Srpska bude satanizovana, a potom i ukinuta!
09/02/2014 21:52 - Administrator

blusrcu.ba-PREPLAŠENI DODIK ZVUÄŒI KAO POKVARENA PLOÄŒA: Moram spriječiti da se haos iz Federacije prelije u RS, jer cilj je da Srpska bude satanizovana, a potom i ukinuta!Posljednji nemiri u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) imaju političku pozadinu i njihova krajnja namjera je pokušaj da se nemiri prebace u Republiku Srpsku (RS)“, ustvrdio je danas u Banjoj Luci predsjednik ovog bosanskohercegovačkog entiteta Milorad Dodik.






 




Posljednji nemiri u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) imaju političku pozadinu i njihova krajnja namjera je pokušaj da se nemiri prebace u Republiku Srpsku (RS)“, ustvrdio je danas u Banjoj Luci predsjednik ovog bosanskohercegovačkog entiteta Milorad Dodik, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema njegovim riječima “namjera da se haos iz FBiH prenese u RS ima za cilj da ona bude satanizovana, a potom i ukinuta“.

“Moja obaveza je da haos iz FBiH spriječim da se ovdje prelije. To je pitanje odbrane RS i neću oklijevati da tražim od nadležnih institucija RS-a da upotrijebe sva sredstva kako bi se haos ovdje spriječio“, naglasio je Dodik.

Dodao je da svako ima pravo da izrazi svoje nezadovoljstvo, ali da ono može biti učinjeno samo u skladu sa zakonom. Istovremeno, Dodik je optužio građane koji su učestvovali u mirnim protestima u Banjoj Luci, Prijedoru i danas u Bijeljini, da su dio oruđa iz FBiH.

“Priča o navodnoj solidarnosti sa dešavanjima u FBiH potpuno je neutemeljena. Ali ljudi iz RS-a nisu spremni da prihvate uvoz revolucije“, istakao je Dodik.

Ustvrdio je da postoje indicije da oko 300 demonstranata iz Tuzle treba da doÄ‘u u Bijeljinu, te naveo da MUP RS-a to neće dozvoliti, kao što neće dozvoliti rušenje zgrada institucija u RS-u, jer su, kako je naveo, one simbol tog entiteta.

Dodao je da je RS prije svega zadovoljna sobom i svojim postojanjem.

“Istina je da su graÄ‘ani suočeni sa nekim ekonomskim problemima, ali to ne može da bude razlog da se desi nasilje i vandalizam“, dodao je.

Dodik je potvrdio da će se danas u Beogradu sastati sa prvim potpredsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Iako je Srbija potpisnica Dejtonskog sporazuma, dugo je bila eliminisana iz tog procesa i ja ću zato Vučića informisati o onome što se dešava u BiH“, kazao je Dodik.

Današnjem sastanku koje u palati predsjednika RS-a prisustvovali su najviši dužnosnici ovog entiteta.

Izvor vijesti: Anadolija/aa, banjalukain.com

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1342&title=PREPLA%C5%A0ENI-DODIK-ZVU%C3%84%C5%92I-KAO-POKVARENA-PLO%C3%84%C5%92A-Moram-sprije%C3%84%C2%8Diti-da-se-haos-iz-Federacije-prelije-u-RS-jer-cilj-je-da-Srpska-bude-satanizovana-a-potom-i-ukinuta