FOTO- SOLIDARNOST SA TUZLOM, ALI I NEZADOVOLJSTVO SITUACIJOM U RS-U: Oko 300 Banjalučana okupilo se na protestnoj šetnji: 'Ako vam je dobro, onda ništa'!
07/02/2014 22:42 - Administrator
GraÄ‘ani nezadovoljni socijalno-ekonomskom i političkom situacijom u RS-u izašli na ulice Banje Luke. Nešto više od 300 graÄ‘ana Banja Luke krenulo je oko podneva u protestnu šetnju u znak solidarnosti sa protestima nezadovoljnih radnika i graÄ‘ana Tuzle, ali i kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo socio-ekonomskom i političkom situacijom u kojoj se nalazi Republika Srpska (RS), javlja Anadolu Agency (AA).





GraÄ‘ani nose transparente na kojima su napisali imena firmi poput “Incel“, “UNIS“ i “ÄŒajavec“, kao podsjećanje na sve privatizacije i desetine hiljada radnika koji su u tom procesu izgubili radna mjesta.

protestna šetnja u banjojluci/Foto: Anadolija

Pod geslom “Ako vam je dobro, onda ništa“, na današnje proteste graÄ‘ani su pozvali Helsinški parlament graÄ‘ana Banja Luke i Udruženje graÄ‘ana “Oštra nula“.

Protestna kolona trenutno prolazi kraj zgrade u kojoj je ured predsjednika RS-a, a uz pištaljke, učesnici skandiraju “lopove, lopove“. Dok traje protestna šetnja, pridružuje joj se sve veći broj Banjalučana.

protestna šetnja u banjojluci

Izvor vijesti: Anadolija/av, banjalukain.com

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1339&title=FOTO--SOLIDARNOST-SA-TUZLOM-ALI-I-NEZADOVOLJSTVO-SITUACIJOM-U-RS-U-Oko-300-Banjalu%C3%84%C2%8Dana-okupilo-se-na-protestnoj-%C5%A1etnji-Ako-vam-je-dobro-onda-ni%C5%A1ta