Vladika Jefrem čestitao Badnje veče "Gdje je Bog, tu su skromnost, mir i zadovoljstvo"
06/01/2014 23:58 - Administrator
blusrcu.ba-Vladika Jefrem čestitao Badnje veče "Gdje je Bog, tu su skromnost, mir i zadovoljstvo" Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem služio je večernju službu u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci, a potom je osveštao badnjak. Nakon bogosluženja, vladika Jefrem je čestitao Badnje veče koje je priprema za veliki dan RoÄ‘enje Hristovo, koje dolazi sutra.











"Gdje je Bog, tu je skromnost, mir i zadovoljstvo i onda kada je i dobro i teško i kada ima mnogo i kada ima malo", poručio je vladika Jefrem okupljenim vjernicima.

 

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik poželio je pravoslavnim vjernicima da sutrašnji najradosniji hrišÄ‡anski praznik - Božić proslave u miru i porodičnoj sreći.

 

"Božić je praznik svih nas. Želim svim ljudima koji slave ovaj praznik, kao i onima koji ga ne slave, a žive u RS, sve najbolje u njihovim životima", rekao je Dodik novinarima uoči večerašnjeg bogosluženja.

 

Premijerka RS Željka Cvijanović poželjela je pravoslavnim vjernicima da božićne praznike provedu u miru, radosti i dobrom zdravlju.

 

"Želim da budu u dobrom zdravlju i narednih godina, kako bi svima bilo lakše", rekla je ona, dodajući da je veoma važno da "svi budemo zajedno, jer predstoji još puno izazova“.

 

Poslije službe u Sabornom hramu, badnjaci su tradicionalno naloženi u porti hrama Svete Trojice u Banjaluci.

Izvor vijesti: Dnevni Avaz

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1319&title=Vladika-Jefrem-%C3%84%C2%8Destitao-Badnje-ve%C3%84%C2%8De-Gdje-je-Bog-tu-su-skromnost-mir-i-zadovoljstvo-