Etihad Airways u Banjoj Luci traži kandidate za kabinsko osoblje
26/12/2013 10:11 - Administrator
blusrcu.ba-Etihad Airways u Banjoj Luci traži kandidate za kabinsko osoblje“Etihad Airways” pozvat će 11. januara 2014.godine na razgovor sve izabrane kandidate, koji se prijave na konkurs za kabinsko osoblje. Ovaj nacionalni avioprijevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), kako je saopćeno, traži ljude s iskustvom i sposobnostima ...









...  u oblasti ugostiteljstva da se priključe timu kabinskog osoblja te vodeće aviokompanije u svijetu.

Kabinsko osoblje kompanije “Etihad Airways” je stacionirano u Abu Dabiju, u UAE, i zapošljava široki spektar profila, uključujući glavne kuvare za “dijamantsku prvu klasu”, menadžere za hranu i piće za “bisernu biznis klasu”, i stjuarde, odnosno stjuardese za klase “premijum” i "ekonomsku".

Potpredsjednica sektora za goste Aubrey Tiedt kazala je da “Etihad Airways” traži motivirane pojedince koji su željni da počnu novu i uzbudljivu karijeru u aviokompaniji svjetske klase.

-Kandidati će biti osposobljeni za sve aspekte sigurnosti u kabini, pripremu i pružanje usluge. Oni će razviti nove vještine i raditi s vodećim timom profesionalaca u ovoj privrednoj grani, istovremeno stičući nove prijatelje i upoznajući svijet - rekla je Tiedt.

Ona je naglasila da je odnos kompanija “Etihad Airways” i “Air Serbia” otvorio mogućnosti za zapošljavanje na novim tržištima, uključujući i Republiku Srpsku.

-“Etihad Airways” je već uspešno angažovao izvanredne ljude za svoje kabinsko osoblje iz Srbije, a sada smo u potrazi za budućim zvijezdama i ovde u Banjoj Luci - navela je Teidt.

Zainteresovanim za posao u kompaniji “Etihad Airways” savjetuje se da prijavu podnesu onlajn na adresi www.careers.etihadairways.com.

Izabrani kandidati će biti pozvani da dođu na razgovor 11. januara 2014.

Potrebno je da kandidati za ova mjesta u kompaniji “Etihad Airways” imaju više od 21 godine, da 'tečno' govore engleski jezik, a poznavanje i drugih jezika predstavlja dodatnu prednost.

Tiedt je rekla da će u naredni krug proći samo kandidati s odgovarajućim poznavanjem jezika, koji svojim prezentovanjem ostavljaju dobar utisak i čije su interpersonalne vještine na izrazito visokom nivou.

Novi kadrovi za kabinsko osoblje će proći sedmonedjeljni program obuke, koji se obavlja u savremenom centru za obuku kompanije “Etihad Airways”, Service Training Academy u Abu Dabiju.

Smješteni su u Abu Dabiju i uživaju veliki broj povlastica za putovanja i smještaj.


Izvor vijesti: Vijesti.ba/Fena
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1311&title=Etihad-Airways-u-Banjoj-Luci-tra%C3%85%C2%BEi-kandidate-za-kabinsko-osoblje