Nizozemac s obitelji seli u Srebrenicu
16/03/2009 22:28 - BanjaLukauSrcu
Rob Zomer (40) iz Harlema kod Amsterdama, bivši vojnik
nizozemskog bataljuna UNPROFOR-a, kupio je kuću u
Srebrenici i sa suprugom i dvoje djece
namjerava se nastaniti u Srebrenici.

Ovu informaciju prošlog tjedna objavio je nizozemski dnevnik Trouw , navodeći da je Zomer odlučio u ovom gradu pokrenuti posao u turizmu.


Da je ova vijest točna, potvrdio je umirovljeni frizer iz Srebrenice Muhamed Bajrić:


Rob je prošlog ljeta ovdje boravio tri mjeseca i spavao u mojoj kući. Rekao je da se ovdje najbolje osjeća i ovdje doživljava jedan vid terapije. On je u Srebrenici boravio do siječnja 1995. godine i nije bio u vrijeme pada Srebrenice. U blizini Zelenog Jadra poginuo mu je kolega i on je prošlog ljeta posjetio to mjesto i položio cvijeće. Sve vrijeme je govorio da će se ovdje nastaniti s obitelji i razviti biznis , kaže Muhamed.

 


Dnevnik Trouw podsjetio je da nizozemski bataljun nije zaštitio stanovnike Srebrenice, ali je to predmet žučnih sudskih postupaka, te navodi da Rob Zomer ne dolazi u Srebrenicu da umiri savjest i na terapiju.

 

Muhamed ima drugačije mišljenje.


Rob mi je pričao da je u Nizozemskoj stalno bolestan, a ovdje se preporodi i nema nikakvih problema. Rekao mi je, što je nizozemski list i naveo, da će osnovati firmu, zaposliti nekoliko građevinskih radnika i obnavljati porušene kuće , kaže Muhamed.


Istovremeno, kako Trouw navodi, Rob Zomer je nagovijestio da će nabaviti nekoliko terenskih vozila hammer koje će obojiti u bordo boju i staviti amblem njegove bivše brigade. Vožnja u tim vozilima bila bi atrakcija za građane Srebrenice i turiste.
Izvor vijesti: Pincom.info

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=130&title=Nizozemac-s-obitelji-seli-u-Srebrenicu