Privedeno sedam lica, tri zadržana
15/12/2008 08:30 - nookie

Pripadnici CJB Banjaluka priveli su sedam lica, od kojih su tri zadržana, zbog postojanja osnova sumnje da su kao udružena kriminalna grupa od 19. januara do 25. juna na područijma CJB Banjaluka i Doboj, te Zeničko-dobojskog kantona zajedno i odvojeno izvršila 18 krivičnih djela.


Zamjenik načelnika banjalučkog CJB Željko Domazet rekao je novinarima da su nakon jučerašnjih izvršenih pretresa u više mjesta ova lica uhapšena i privedena u službene prostorije CJB Banjaluka i da je nad njima sprovedena kriminalistička obrada.



Prema njegovim riječima, izvršeno je pet krivičnih djela teške krađe vozila i jedno u pokušaju, tri krivična djela prikrivanja sedam krivičnih djela falsifikovanja isprava, dva krivična djela prevare i jedno krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja i eksplozivnih materija.

On je rekao da je policija izvršila pretres u Banjaluci kod Gorana Pećaranina, koji je bio u bjekstvu, i lica sa inicijalima M.D., zatim dva pretresa u Mrkonjić Gradu kod Dragoslava Tomića i lica sa inicijalima P.S., te jedan u Čelincu kod lica V.V, jedan pretres u Novoj Topoli kod lica K.M. i jedan pretres u Aleksandrovcu kod Saše Šipke.

"Pećaranin, Tomić i Šipka su sprovedeni i predati u dalju nadležnost opštinskog tužilaštva Banjaluka", rekao je Domazet i dodao da su ostala četvorica puštena.

On je dodao da je prilikom pretresa kod ovih lica pronađena i privremeno oduzeta informatička oprema, veći broj laptop-računara, tehnička oprema, više mobilnih telefona i navigacionih uređaja.

Domazet je rekao da su privedena lica imala lična dokumenta za koja se sumnja da su falsifikovana, te putne isprave Slovenije i veći broj ličnih karata Srbije i BiH.

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=13&title=Privedeno-sedam-lica-tri-zadr%C5%BEana