Kvalifikacije za SP Pobjeda u Zenici: BiH - Lihtenštajn 4:1
11/10/2013 23:23 - Administrator
blusrcu.ba- Kvalifikacije za SP Pobjeda u Zenici: BiH - Lihtenštajn 4:1Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u devetoj utakmici G-grupe kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu večeras u Zenici pobijedila selekciju Lihtenštajna sa 4:1 (4:0). Golove za BiH su postigli Edin Džeko (27., 39.), Zvjezdan Misimović (34.) i Vedad Ibišević (38.), dok je strijelac jedinog gola za gostujuću ekipu bio David Hasler (61.).








Nogometaši BiH sedmom pobjedom u kvalifikacijama oprostili su se od navijača u Zenici i došli na korak do plasmana na SP. Pitanje pobjednika izabranici selektora Safeta Sušića riješili su već nakon prvih 40 minuta igre do kada su postigli četiri gola.
 
Od prve minute nogometaši BiH krenuli su napadački i napravili nekoliko povoljnih prilika, ali se na prvi pogodak čekalo do 27. minute. Džeko je na asistenciju Misimovića udarcem glavom matirao golmana Jehlea.
 
U 34. minuti Misimović je povisio na 2:0, a treći pogodak za BiH postigao je Ibišević u 38. minuti. Samo minutu kasnije Džeko je postigao svoj drugi gol večeras, a deseti u kvalifikacijama i tako preuzeo prvo mjesto na listi strijelaca.
 
U nastavak utakmice bh. nogometaši su ušli nešto opuštenije, a rezultat takve igre je i pogodak Lihtenštajna u 61. minuti preko Haslera.
 
Do kraja susreta BiH je imala još nekoliko prilika, ali se rezultat nije mijenjao.
 
Za reprezentaciju BiH večeras su nastupili: Begović, Spahić, Bičakčić, Vršajević, Salihović, Lulić (od 61. Kvržić), Pjanić (od 61. Hajrović), Medunjanin (od 61. Ibričić), Misimović, Ibišević, Džeko.
 
Posljednji ispit u kvalifikacijama Sušićevi izabranici imaju u utorak u Kaunasu protiv Litvanije. Pobjeda u toj utakmici reprezentaciju BiH prvi put u historiji vodi na svjetsko prvenstvo.

Izvor vijesti: vijesti.ba
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1273&title=-Kvalifikacije-za-SP-Pobjeda-u-Zenici-%02BiH---Lihten%C5%A1tajn-41