FOTO: Banjalučanke Sofia i Isidora i Sarajke Indira i Haruna zajedno bodre bh. košarkaše
09/09/2013 10:20 - Administrator

blusrcu.ba-Banjalučanke Sofia i Isidora i Sarajke Indira i Haruna zajedno bodre bh. košarkašeDjevojčice iz Sarajeva i Banjaluke, pobjednice USAID-ovog takmičenja za najbolju dječiju priču o pravima djeteta, doputovale su u slovenački gradić Jesenice gdje će bodriti reprezentaciju Bosne i Hercegovine u susretu s Makedonijom u okviru takmičenja u grupi "B" Evropskog prvenstva u košarci. Dvanaestogodišnja Indira Rudić iz Sarajeva, Sofia Miljaković (13) iz Banjaluke, 14-ogodišnja Sarajka Haruna Bandić i Isidora Kopanja (12) iz Banjaluke, kazale su novinaru Anadolije da su u Sloveniju zajedno doputovale kako bi bodrile reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Djevojčice se ranije nisu poznavale, a kako su kazale, sada su nerazdvojne. Košarkaški savez i reprezentacija BiH poklonili su im dresove reprezentacije sa njihovim imenima.

Na društvenim mrežama sakupile su, kako kažu, "deset hiljada lajkova za zajednički dolazak u Jesenice".

Kako su rekli građani Jesenica porijeklom iz BiH, nakon nemilih događaja i tučnjave navijača BiH i Srbije, zajednički dolazak djevojčica različitih nacionalnosti iz BiH najpozitivniji je događaj na ulicama tog grada.

FOTO:

Izvor vijesti: Nezavisne

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1252&title=FOTO-Banjalu%26%23269%3Banke-Sofia-i-Isidora-i-Sarajke-Indira-i-Haruna-zajedno-bodre-bh--ko%9Aarka%9Ae