Banjaluka osvanula oblijepljena ?Potjernicom za Laktaškim klanom?
18/07/2013 22:19 - Administrator
blusrcu.ba-Banjaluka osvanula oblijepljena “Potjernicom za Laktaškim klanom”U Banjaluci su jutros ponovo osvanuli leci prema kojima se može protumačiti kritički izneseno nezadovoljstvo građana ogorčenih načinom rada i ponašanja aktuelne vlasti. Na fotografijama koje su putem elektronske pošte upućene redakciji portala Istinito, jasno se može vidjeti plakat osmišljen u obliku potjernice raspisane za “najzloglasnijim klanom u Evropi, takozvanim Laktaškim klanom”.



“Stop kriminalu i korupciji” pečat je zamišljene potjernice na kojoj je kao vođa takozvanog zloglasnog klana okarakterisan aktuelni predsjednik RS Milorad Dodik, nazvan po nadimku Mile Ronhil.
Uz Dodikovu fotografiju nalazi se fotografija vladike Grigorija, potpisanog svjetovnim imenom Mladen Durić, koji je označen kao duhovni vođa takozvane bande. Dodikov savjetnik Slavko Mitrović okarakterisan je kao glavni inspirator i podstrekač svih zločina koji posjeduje veliki broj kuća, stanova i ljubavnica.

Za njim slijede Slobodan Stanković zvani Slobo Bos vlasnik preduzeća Integral Inžinjering, kao privilegovani pripadnik, potom Milenko Čičić poznat kao Milin ujak i vlasnik privatne firme Kaldera te Ljubomir Ćubić zvani Ljubo, vlasnik Niskogradnje, po imaginarnoj potjernici, osumjničen kao otmičar nekoliko narodnih preduzeća.
Autori plakata nisu zaboravili ni Miloša Čubrilovića, zvanog Čubri, označenog kao najsuroviji pripadnik Laktaškog klana, upoređenog sa Sretkom Kalinićem zvanim Zver iz Zemunskog klana. Slikom i imenom na plakatu se našao i Budimir Stanković zvani Budo. Navedeno je da spada u najsvirepije pripadnike klana, po zanimanju mesar i vlasnik 30 hektara zemljišta kod Prijedorske petlje i brojnih nekretnina u RS. Borko Đurić, vlasnik građevinske firme Krajina, okvalifikovan je navodno kao jedan od finansijera takozvanog Laktaškog klana.

Izvor vijesti: istinito.com
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1213&title=Banjaluka-osvanula-oblijepljena-Potjernicom-za-Lakta%C5%A1kim-klanom