Humanitarni turnir u malom nogometu I LOPTA IMA SRCE
27/05/2013 21:33 - Administrator
blusrcu.ba-Humanitarni turnir u malom nogometu I  LOPTA IMA SRCE Povodom Dana džamija, 7. maja (datuma kada je 1993. godine srušena Ferhadija džamija u Banjoj Luci), u dvorani Sporthalla u Alvesti organizovan je 11. maja turnir u malom nogometu, čiji su oranizatori bili  BH asocijacija mladih ”BLUSRCU” i Bošnjačka islamska zajednica Växjö. Generalni sponzor turnira  je Dr. Puts Fasad & Bygg Alvesta.



Ostali partneri i sponzori: ICA Supermarket Alvesta, PlivitTrade AB Västervik, Savez BL u Švedskoj, ASA Trading AB Alvesta, Amels bygg Växjö, Växjö Lackcenter AB, Dixons bil AB Växjö, Senada skor Alvesta och Restaurang & Pizzeria Mamma Mia Växjö. 

Turnir je bio izrazito humanitarnog karaktera, tako da je cjelokupna organizacija bila volentorskog karaktera, bez ikakvih naknada. U organizaciji i realizaciji turnira učestvovali su: Mustafa Memić, Milan Pavlović, Emir Vajrača, Adis Ćuran, Zlatan Avdičević i Džemil Vajrača. Bitno je napomenuti i da su utakmice odlično sudili Edin Huskić, Elis Kvrgić, Elvir Turčinović i Siniša Konjetić. Ukupni prihodi, prikupljeni u toku turnira od uplata ekipa, kafeterije i dobrovoljnih donacija, iznose 4500 SEK. Sredstva će namjenski biti predata Medžlisu IZ u Banjoj Luci, za izgradnju ograde Mustafa-pašinog harema i obnovu česme kod Behrem-efendine džamije u Banjoj Luci.

Na turniru je učestvovalo šest ekipa: BIZ Växjö, Real Alvesta, Halmstad Dream Team, Bošnjaci, FK Guber Srebrenica i Banja Luka u srcu. Posjetioci turnira uživali su u utakmicama mladih momaka koji su se zdušno borili da pogode protivničku mrežu. Najboljim ekipama i pojedincima turnira su uručeni pehari i medalje.

Ostale slike sa turnira: FOTO ALBUM


1. mjesto: Banja Luka u srcu


2. mjesto: FK Guber Srebrenica


3. mjesto: Bošnjaci

Priznanja za najuspješnije igrače turnira su dobili:

Najbolji igrač: Emir Vajrača - Banja Luka u srcu

Najbolji golman: Emir Sejdnović - FK Guber Srebrenica

Najbolji strijelac: Izet Kapetanović - FK Guber Srebrenica

Organizator turnira se još jednom zahvaljuje učesnicima, sponzorima i svima ostalima koji su dali svoj doprinos da se organizuje ovo tamičenje i prikupe  sredstva za naš grad.

 


BH Asocijacija mladih "BLUSRCU"
i Bošnjačka Islamska Zajednica Växjö.
 

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1189&title=Humanitarni-turnir-u-malom-nogometu-I--LOPTA-IMA-SRCE