Stranka dijaspore i koalicija "Prvi mart" potpisali sporazum o suradnji
28/03/2013 17:19 - Administrator
blusrcu.ba-Stranka dijaspore i koalicija "Prvi mart" potpisali sporazum o suradnjiStranka dijaspore (SD) BiH zaključila je u Geteborgu sporazum o suradnji s Građanskom koalicijom "Prvi mart" radi omasovljavanja broja birača na parlamentarnim izborima 2014. godine. Sporazum su potpisali Edin Osmančević uime SDBiH i Emir Suljagić u ime Koalicije "Prvi mart". Stranka dijaspore BiH kao i Koalicija "Prvi mart" imaju identične programske ciljeve, iste ideje i viziju civilnog društva iz čega je logično i proizašao taj sporazum.




Kako se ljudska prava prognanih, izbjeglih i dijaspore kontinuirano krše, taj sporazum daje mogućnost zajedničkog djelovanja kako prema bosanskohercegovačkoj javnosti, tako i prema institucijama odgovornim u donošenju zakonske legislative.

Stranka dijaspore BiH apelira na bh. dijasporu, udruženja, saveze i zajednice da prekinu glasačku apstinenciju i da se uključe u našu zajedničku kampanju omasovljavanja birača iz inozemstva da
bismo izborom zajedničkih kandidata na predstojećim parlamentarnim izborima inicirali neophodne promjene i reforme u državi - navode iz Stranke dijaspore BiH.

Ističu da je "bh. dijaspora snaga BiH i njen neskorišteni potenicijal koji može očuvati građanski identitet države".


Izvor vijesti: Vijesti.ba/Fena
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1165&title=Stranka-dijaspore-i-koalicija-Prvi-mart-potpisali-sporazum-o-suradnji