SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: U Banja Luci je počelo sa radom Udruženje građana ?Banja Luka u srcu?
05/03/2013 20:41 - Administrator
blusrcu.ba-U Banja Luci je počelo sa radom Udruženje građana  “Banja Luka u srcu”U Banja Luci je počelo sa radom Udruženje građana  “Banja Luka u srcu”,koje prema riječima Bojana Jorgića,predsjednika Udruženja, za prvenstveni cilj ima afirmaciju grada Banja Luke i njenih građana. Banjalučani danas žive ne samo na obalama Vrbasa,nego rasuti po cijelom svijetu, od Skandinavije,Novog  Zelanda  pa sve do Amerike. Naš cilj je da okupimo što više ljudi kojima je Banja Luka u srcu i koji se osjećaju Banjalučanima, bez obzira gdje žive i gdje su rođeni, kaže Jorgić.




Nastojaćemo da svojim djelovanjem radimo na  :edukaciji građana ,spajanju i druženju omladine iz RS,BIH i cijelog svijeta, afirmaciji Grada Banja Luka, promovisanju aktivnosti u cilju integracije BiH u Evropsku uniju kroz organizovanje druženja,sportskih i kulturnih aktivnosti, ali i stalnim radom sa građanima kroz različite radionice s ciljem njihove edukacije i osposobljavanja za pronalaženje radnog mjesta,kaže Jorgić I dodaje: Svjesni smo da postoji veliki broj udruženja sa sličnim programskim ciljevima, zato ističemo da je naš primarni cilj jačanje duha i kulta Banja Luke,jer je naš grad uvijek bio nešto posebno.Drugi gradovi su možda i veći I bolje organizovani, sa više mogućnosti, ali malo koji se može pohvaliti duhom grada koji ni danas nije uništen.Mi nećemo praviti elitističko udruženje u kojem bi bili samo rođeni Banjalučani, naša vrata su otvorena svima kojima je ,da i ja upotrijebim frazu ,ljepotica sa Vrbasa u srcu. Sjedište Udruženja građana “Banja Luka u srcu” je u Kalemendanskoj 7, a prema riječima predsjednika Udruženja i jednog od osnivača Udruženja građana Banja Luka u srcu Bojana Jorgića,prvo javno predstavljanje aktivnosti ovog udruženja možemo očekivati u aprilu, mjesecu posvećenom Gradu.

 

PREDSJEDNIK UDRUŽENJA I UPRAVNOG ODBORA
Bojan Jorgić

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1155&title=SAOP%C5%A0TENJE--ZA-JAVNOST-U-Banja-Luci-je-po%26%23269%3Belo-sa-radom-Udru%C5%BEenje-gra%26%23273%3Bana--Banja-Luka-u-srcu