BUDŽET GRADA: Za izgradnju dječijih i sportskih igrališta u Banjaluci predviđeno je 420.000 KM
19/02/2013 15:36 - Administrator
blusrcu.ba-BUDŽET GRADA: Za izgradnju dječijih i sportskih igrališta u Banjaluci predviđeno je 420.000 KMU gradskoj kasi ove godine predviđeno je 420.000 KM za izgradnju dječijih i sportskih igrališta, a taj posao biće završen u naseljima Obilićevo, Borik, Starčevica, Nova varoš i Lauš. Početak radova biće poznat poslije završetka postupka javne nabavke, kada izaberemo izvođače radova - rekao je portparol službe grada Milenko Šajić. Podsjetio je da na području grada postoje 64 dječija igrališta, te da je u proteklih pet godina grad uložio više od milion KM u njihovu izgradnju i rekonstrukciju.



Nastojimo da lokacije za izgradnju dječijih igrališta budu unutar stambenih blokova i da svako naselje ili mjesna zajednica na području grada budu ravnomjerno zastupljeni u pogledu izgradnje igrališta - pojasnio je Šajić.

Po njegovim riječima, prošle godine izgrađeno je dječije igralište u ulici Zmaj Ognjenog Vuka u Lazarevu.

- Djeca iz ovog naselja su dobila ljuljačku, mali i veliki toranj sa toboganom, kućicu i most kornjaču, na gumenoj podlozi. Osim toga, postavljene su i klupe, te korpe za otpatke. Za najmlađe stanovnike Bulevara Stepe Stepanovića izgrađeno je igralište, gdje su mališanima na raspolaganju mali toranj sa toboganom, njihalice, kućica i most kornjača. Vrijednost navedenih radova je 64.728 KM - naveo je Šajić.

Dodao je da je u istom periodu izgrađeno i košarkaško igralište u Dubičkoj ulici, a pored igrališta postavljene su klupe, korpe za otpatke, rasvjeta i urađena hortikultura.

- Iz budžeta grada za ove radove izdvojeno je 68.453,64 KM. Na ovaj način upotpunjen je prostor pored dječijeg igrališta u Dubičkoj ulici, za šta je utrošeno 43.057 KM. Izgrađeno je i rukometno i dječije igralište u Bitoljskoj ulici u vrijednosti 157.376 KM. Na rukometnom igralištu postavljena su dva gola, četiri koša, kao i zaštitna ograda. Na dječijem igralištu su postavljene sprave za igru, a pored toga postavljena je i komunalna oprema - rekao je Šajić.

Banjalučanka Olivera Bojić smatra da grad ne raspolaže dovoljnim brojem dječijih igrališta i da postojeća nisu dovoljno opremljena.

- Za djecu koja ne žive u prigradskim naseljima igrališta su jedina prilika za igru, s obzirom na to da se slobodne površine svakim danom sve više koriste za građenje objekata ili kao parkinzi - rekla je ova majka troje djece.
Bulevar

Pretprošle godine izgrađena su dva dječija igrališta na Bulevaru cara Dušana. Grad je u ove poslove uložio 118.768 KM. Dječije igralište izgrađeno je i u Gundulićevoj ulici, za šta je izdvojena 42.251 KM.

Izvor vijesti: BLIN MAGAZIN/eb
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1143&title=BUD%C5%BDET-GRADA-Za-izgradnju-dje%26%23269%3Bijih-i-sportskih-igrali%C5%A1ta-u-Banjaluci-predvi%26%23273%3Beno-je-420-000-KM