"BH Airlines" širi krila prema Skandinaviji
06/03/2009 12:46 - BanjaLukauSrcu
Aviokompanija "BH Airlines", u sklopu planova o uvođenju novih
linija u skandinavske zemlje, postigla je prije nekoliko dana i
konkretne dogovore o letovime za Kopenhagen,
Geteborg i Štokholm.

Direktor bh. aviokompanije Nudžeim Rečica kaže za "Dnevni avaz" da se ovi letovi uvode sredinom maja i da će se odvijati dva puta sedmično.

- Tu je i uvođenje letova za Dizeldorf i Berlin, također dva puta u sedmici, ali je za nas možda najvažnije da ćemo letjeti za Beč pet puta sedmično - kaže Rečica.

Prema njegovim riječima, u planu bh. avioprijevoznika je i linija iz Sarajeva za Skoplje, preko Podgorice, čime bi se povezala ova tri grada.

- U ovom će nam mnogo pomoći novi avion koji ćemo dobiti od našeg partnera "Turkish Airlinesa". "Boing 737" trebali bismo dobiti krajem marta, a najkasnije početkom aprila - kaže Rečica.

On naglašava da su prije nekoliko dana došli uposlenici "Turkish Airlinesa" koji će jedno vrijeme raditi u bh. aviokompaniji, a u planu je i prijem novih radnika.

- To će zavisiti od naših potreba. Trenutno analiziramo unutrašnje strukture i ovih dana ćemo raspisati konkurs za prijem deset stjuardesa i nekoliko inženjera mašinske, elektro i saobraćajne struke. Ono što je sigurno jeste da će nam trebati dva pilota - govori Rečica.

Najavljuje da "BH Airlines" priprema izvještaj od poslovanju u 2008. i da će on biti objavljen za desetak dana.

Autor: I. Šm.
Izvor vijesti: Dnevni Avaz
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=112&title=BH-Airlines-%C5%A1iri-krila-prema-Skandinaviji