Supermen iz Banje Luke spasio i 12. život: Još jedan podvig policajca Miše Kesića
15/11/2012 21:27 - Administrator

blusrcu.ba-Supermen iz Banje Luke spasio i 12. život: Još jedan podvig policajca Miše KesićaProlaznici koji su prije dva dana pritekli u pomoć Radoju Avramoviću, kojeg je u banjalučkom naselju Kočićev Vijenac nožem izbo Radivoje Kasalović, dvojica su policajaca koja u to vrijeme nisu bila na dužnosti, saznaje "Dnevni avaz". I kolega u akciji: Riječ je o pripadnicima MUP-a RS Draganu Kuprešaku i Miši Kesiću, koji je prije nekoliko dana u rodnu Banju Luku došao na odmor iz Južnog Sudana, gdje je bio kao pripadnik BiH u mirovnoj misiji Ujedinjenih naroda.






Zanimljivo je da je Avramović 12. osoba kojoj je Kesić u ovoj godini spasio život! On je, naime, zajedno s kolegom "mirovnjakom" Goranom Šušnjom, policajcem iz Sarajeva, u Južnom Sudanu, riskirajući svoj život, u maju iz zapaljenog aviona spasio 11 osoba nakon nesreće na aerodromu.

Kesić je u izjavi za "Avaz" potvrdio da je s Kuprešakom pomogao Avramoviću.

 

Uvijek skromno

 

- Obojica smo reagirali prvo kao ljudi, a onda kao policajci. Mislim da bi svi trebali tako postupati. Ja bih ponovo učinio isto - skromno je prokomentirao Kesić svoj posljednji podvig.

Brza reakcija

Napad u Banjoj Luci dogodio se nakon verbalne prepirke između Avramovića i Kasalovića, koji nisu htjeli jedan drugome prepustiti pravo prvenstva u saobraćaju.

Izašavši iz automobila, Kasalović je Avramoviću nožem nanio više ubodnih rana. Veća tragedija izbjegnuta je upravo Kesićevom i Kuprešakovom brzom reakcijom.

Izvor vijesti: Dnevni Avaz

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1102&title=Supermen-iz-Banje-Luke-spasio-i-12--%C5%BEivot-Jo%C5%A1-jedan-podvig-policajca-Mi%C5%A1e-Kesi%26%23263%3Ba