FOTO: prije klanjanja Ramazanskog Bajrama u Ferhadiji i Hadži Šabanovoj džamiji
19/08/2012 11:09 - Administrator
U Medžlisu Islamske zajednice Banja Luka bajram-namaz klanjan je u devet džamija u kojima je tokom ramazana klanjan i teravih-namaz, a centralna svečanost održana je u Ferhat-pašinom mesdžidu u džamiji Ferhadija gdje se hutbom obratio banjalučki muftija Edhem ef. Čamdžić.




FOTO ALBUM:


Čestitajući vjernicima praznik, on je podsjetio da je Bajram praznik ljubavi, sloge i jedinstva.

“Iduće godine, ako Bog da, Bajram-namaz klanjat ćemo u obnovljenoj Ferhadiji, što je izuzetno bitno za sve vjernike u Banjoj Luci, jer je Ferhat - pašina džamija simbol pomiranja i suživota u BiH, isto kao i praznik koji danas proslavljamo”, poručio je muftija Čamđić.

“Velika posjeta u svim džamijama potvrđuje da su vjernici odlučni ostati na ovim prostorima i to svakako ohrabruje. Neka ovaj praznik uistinu bude ono što treba biti, te poručujem vjernicima da tokom ovog velikog praznika od srca dočekaju svoje prijatelje i komšije bez obzira na vjeru i naciju”, zaključio je muftija banjalučki.

Na licima vjernika koji su jutros bili kod čuvene Ferhat-pašine džamije u Banjoj Luci mogla se primjetiti istinska sreća zbog Ramazanskog bajrama.

“Ovo je veliki praznik i velika radost za sve nas koji smo ostali u svom gradu, jer Bajram nas uvijek zbližava i čini posebno srećnima. On u domove iskrenih vjernika unosi poseban mir I veselje”, poručio je nakon Bajram-namaza u gradu na Vrbasu Banjalučanin Muharem Ramić.

Izvor vijesti: Klix.ba






























http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1034&title=FOTO-prije-klanjanja-Ramazanskog-Bajrama-u-Ferhadiji-i-Had%C5%BEi-%C5%A0abanovoj-d%C5%BEamiji