Banjaluka diže kredit od 9,75 miliona KM
05/08/2012 14:13 - Administrator
blusrcu.ba-Banjaluka diže kredit od 9,75 miliona KMGradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović i izvršni direktor Hipo Alpe-Adria-Banke Banjaluka Lidija Žigić potpisali su danas Ugovor o dugoročnom investicionom kreditu od 9,75 miliona KM za finansiranje projekata vodosnabdijevanja i kanalizacione infrastrukture na području grada.


Potpisivanje ugovora predstavlja realizaciju odluke Skupštine grada za obezbjeđivanje kreditnih sredstava za projekte vodosnabdijevanja i kanalizacione infrastrukture, saopšteno je iz Administrativne službe grada.

"Predložena je lista projekata za Grad koje je Skupštine verifikovala na sjednici u aprilu ove godine. Saglasnost je dalo i Ministarstvo finansija Republike Srpske. Na toj listi vodosnabdijevanje i kanalizaciona infrastruktura stavljeni su kao prioriteti", rekao je Davidović.

Izvršni direktor Hipo Alpe-Adria-banke Banjaluka Lidija Žigić istakla je da ova banka od početka svog poslovanja lojalan partner zajednice u kojoj posluje.

"Zajednički rad na projektima koji mijenjaju okruženje u kojem živimo i radimo pokazuje spremnost kako finansijskih institucija, tako i javne uprave da se i u teškim vremenima uhvate u koštac sa problemima koji utiču na kvalitet života građana, a koji može biti unaprijeđen kroz projekte poput ovog", rekla je Žigićeva.

Rok otplate ovog kredita je 10 godina.

Izvor vijesti: Nezavisne

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1025&title=Banjaluka-di%C5%BEe-kredit-od-975-miliona-KM