VIDEO: Kapiten štiti džepove kolega: Zmajevi odbili doći na humanitarnu večeru u Chicagu
30/05/2012 11:21 - Administrator
blusrcu.ba-Kapiten štiti džepove kolega Zmajevi odbili doći na humanitarnu večeru u ChicaguNogometni reprezentativci BiH su odbili učestvovati na humanitarnoj večeri u Chicagu, na kojoj je trebao biti prikupljen novac za projekt "Naša realnost", koji pomaže siromašnim ljudima u našoj zemlji. Kako su saopćili organizatori, Komitet za normalizaciju NSBiH je dao pismenu potvrdu da će rukovodstvo reprezentacije, kao i svi reprezentativci koji stignu u Chicago, prisustvovati ovoj večeri, no, to se ipak nije desilo.



Piše: N. J.


VIDEO:

"Zmajevi nisu došli, nema humanosti na djelu. Selektor Sušić nam je rekao da njegovi igrači imaju nešto protiv da budu humani. Kapiten Spahić, koji nije ni došao u Chicago, poručio je da igrače treba zaštititi, da ne žele davati donacije i da niko ne bi trebao zavlačiti ruku u njihov džep. No, oni nisu ni trebali davati nikakve donacije, već dati podršku svojim dolaskom i družiti se s navijačima koji su platili skupe hotele i došli ovdje kako bi pomogli i pritom se družili s reprezentativcima", kazala je Drita Haziraj, urednica i voditeljica tv projekta "Naša realnost", dodajući kako je humanitarna večera na ovaj način otkazana.

Naši će zaštićeni reprezentativci u petak u tri sata ujutro po našem vremenu istrčati na teren stadiona Soldier Field u Chicagu u prijateljskoj utakmici protiv Meksika. Protekle subote su poraženi u prijateljskom susretu protiv Irske u Dablinu rezultatom 1:0.

Izvor vijesti: Klix.ba
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1015&title=VIDEO-Kapiten-%C5%A1titi-d%C5%BEepove-kolega-Zmajevi-odbili-do%26%23263%3Bi-na-humanitarnu-ve%26%23269%3Beru-u-Chicagu