Uhapšeni lažni policajci
26/02/2009 21:18 - BanjaLukauSrcu
Centar javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka saopštio je
danas da je prije dva dana priveo dva lica koji
su se predstavljali kao policijaci.

U saopštenju se navodi da je 24.februara zaprimljena dojava  građana  da se  u Ulici kralja Aleksandra I Karađorđevića nalazi lice u policijskoj uniformi u vidno pijanom stanju koje  zaustavlja i vrši kontrolu učesnika u saobraćaju.

Policija je nakon dojave  obilaskom pomenute ulice zaustavila  i kontrolisala  vozilo marke ''opel kadet'' , u kome su se nalazili M.M.(1980) i N.H.(1987) oba iz Banjaluke.

Pregledom vozila kod njih  je pronađena policijska uniforma, plastični pištolj i stop-tablica.

"Zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo lažno predstavljanje lica su lišena slobode i privedeni u službene prostorija na kriminalističku obradu", navodi se u saopštenju.

Policija  je 25.februara  na osnovu naredbe za pretres izvršila  pretres kuća lica M.M., H.N. i D.P., i tom prilikom  kod D.P. pronašla i oduzela  više komada policijskih košulja i jednu policijsku jaknu.

Nakon što je o  događaju obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva (OT) Banjaluka, uz saglasnost dežurnog tužioca a   nakon obrade pomenuta lica su puštena.

Slijedi redovnim putem podnošenje izvještaja Okružnom tužilaštvu Banjaluka zbog počinjenog krivičnog djela lažno predstavljanje

Autor: Onasa
Izvor vijesti: Dnevni Avaz
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=101&title=Uhap%C5%A1eni-la%C5%BEni-policajci