PRIZNANJE GRADA: Ključ grada Banja Luka Ariju Livneu
02/05/2012 19:35 - Administrator

blusrcu.ba-PRIZNANJE GRADA: Ključ grada Banja Luka Ariju Livneu"Ključ grada Banja Luka" s Poveljom "Počasni građanin grada Banja Luka", kao poseban vid priznanja za djela i rad od opšteg značaja dodijeljen je u subotu Ariju Livneu, savjetniku predsjednika RS-a i šefu Predstavništva RS-a u Izraelu. "Zlatni grb Grada Banja Luka" za izuzetan doprinos u oblasti novinarstva uručen je Slavku Podgorelcu.

 

 






Plaketu Grada dobili su: primarijus dr. Milutin Đuranović za izuzetan doprinos u oblasti zdravstva i humanih djela; Anton Josipović za izuzetan doprinos u oblasti sporta; Nenad Novaković za izuzetna ostvarenja u oblasti kulture; Igor Ignjatović za izuzetan doprinos u oblasti sporta i za humana djela; Mitar Medović za izuzetan doprinos u oblasti humanitarnog rada; Vojin Milaković za izuzetan doprinos u oblasti obrazovanja i Goran Rogić za izuzetno humana djela.

U okviru centralne manifestacije obilježavanja Dana grada Banje Luke, 22. aprila, na svečanoj akademiji dodijeljena je i nagrada mladima, u novčanom iznosu po 1.500 KM, Studentskom pozorištu i Sari Spasojević kao poseban vid priznanja u oblasti kulture i umjetnosti.

Također, dodijeljene su nagrade najboljim radnicima Administrativne službe Grada Banja Luka.

U ime nagrađenih, prisutnim na svečanoj akademiji obratio se Arije Livne koji se zahvalio građanima i rukovodstvu Grada na nagradi.

Svečanoj akademiji su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić, te drugi perdstavnici vlasti RS-a, kao i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, te delegacije gradova partnera: Kranja, Pule, Kajzerslauterna, Modina i Kumanova.

Pozdravljajući prisutne na svečanoj akademiji, gradonačelnik Dragoljub Davidović rekao je da je Banja Luka od 22. aprila 1944. godine slobodan grad.

- Banja Luka se razvijala i imala uspon sve do vremena kada se raspala Jugoslavija. Vrijeme rata u BiH bilo je privremeni prekid u razvoju. Prošli smo kroz različite istorijske periode. Svako vrijeme ostavilo je trag. Države su nastajale i nestajale, ali je Banja Luka ostajala. Odoljela je mnogim iskušenjima, kao što su ratovi, bolesti i zemljotresi i Banja Luka je ponos svih nas. Ovdje žive dobri ljudi i svako daje doprinos na svoj način kako bi se grad što više razvio. Danas je Banja Luka jedna od najbolje organizovanijih lokalnih zajednica ne samo u BiH, već i u regionu. Danas je to grad orijentisan ka napretku i razvoju, kazao je Davidović.

 

Izvor vijesti: FENA/đk, BL!N

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=1001&title=PRIZNANJE-GRADA-Klju%26%23269%3B-grada-Banja-Luka-Ariju-Livneu